5 enkla sätt att öka proteinintaget i din kost

5 enkla sätt att öka proteinintaget i din kost

Att äta en balanserad kost är viktigt för att hålla kroppen frisk och fungerande. En viktig del av en hälsosam kost är att få i sig tillräckligt med protein. Protein hjälper till att bygga muskler, stärka immuniteten och hålla oss mätta längre. Här är fem enkla sätt att öka proteinintaget i din kost:

1. Lägg till ägg

Ägg är en utmärkt källa till protein. Ett enda ägg innehåller cirka 6 gram protein. Ägg är också mångsidiga och kan tillagas på olika sätt, som kokta, stekta eller bakade.

2. Ät mer baljväxter

Baljväxter som bönor, linser och kikärtor är också höga i protein. En halv kopp kokta svarta bönor innehåller cirka 8 gram protein. Baljväxter är också rika på fiber och andra näringsämnen som gör dem till en hälsosam del av kosten.

3. Tillsätt nötter och frön

Nötter och frön är inte bara en god snacks, de innehåller också protein. En handfull mandlar innehåller cirka 6 gram protein. Tillsätt nötter och frön till din yoghurt eller smoothie för extra protein.

4. Välj magert kött

Kött är en utmärkt källa till protein, men det är viktigt att välja magert kött för att undvika onödiga mängder mättat fett. Kycklingbröst, kalkon och magert nötkött är alla bra val för protein.

5. Prova proteinpulver

Proteinpulver kan vara ett enkelt sätt att öka proteinintaget. Det finns många olika typer av proteinpulver tillgängliga, inklusive vassle, soja och ärtprotein. Tillsätt en skopa proteinpulver till din smoothie eller yoghurt för extra protein.

Skriv en kommentar