Trippel Magnesium 60 kapslar Pureness

139 kr
I lager    Sponsrad länk för Biohackbalance

Trippel Magnesium 60 kapslar Pureness
Trippel Magnesium 60 kapslar från Pureness innehåller tre former av magnesium av högsta kvalitet: malat, glycinat och taurat. Dessa magnesiumsorter är extra skonsamma för magen och absorberas utmärkt av kroppen tack vare kapselhöljet som enbart är gjort av cellulosa och vatten.

Trippel Magnesium 60 kapslar från Pureness har vunnit ett flertal priser inom den finländska hälsobranschen och har dessutom blivit framröstad som Årets Bästa Produkt av Happy Food Store.

 
Varför magnesium?
Magnesium är en viktig mineral som är avgörande för en rad biokemiska processer i kroppen, inklusive nervsignalering, muskelkontraktion, och energiomsättning. Det spelar en central roll i att främja hjärthälsa, benstyrka, och reglering av blodsockernivåer, vilket gör det oumbärligt för en välfungerande kropp och övergripande hälsa.

Nervsystemets funktion: Magnesium spelar en avgörande roll i överföringen av nervsignaler genom att reglera aktiviteten hos nervceller. Genom att främja avslappning och minska excitabiliteten i nervsystemet kan magnesium bidra till att lindra stress och främja en balanserad mental hälsa.
Muskelkontraktion: Magnesium är nödvändigt för muskelkontraktion och avslappning genom att reglera kalciumflödet i muskelceller. Otillräckliga nivåer av magnesium kan leda till muskelkramper, spänningar och försämrad muskelfunktion.
Hjärthälsa: Magnesium är viktigt för hjärtfunktionen genom att reglera hjärtrytmen och avslappningen av hjärtmuskeln. Otillräckliga nivåer av magnesium kan öka risken för arytmier, högt blodtryck och andra hjärt-kärlsjukdomar.
Benhälsa: Magnesium är avgörande för att bibehålla starka och friska ben genom att främja absorptionen av kalcium och andra mineraler i skelettet. En brist på magnesium kan resultera i försämrad benmineralisering och ökad risk för benskörhet och frakturer.
Energiomsättning: Magnesium är en viktig kofaktor för många enzymer som är involverade i energiproduktionen i kroppen. Genom att delta i metabolismen av kolhydrater, fett och proteiner bidrar magnesium till att säkerställa en effektiv användning av näringsämnen för energi.
Blodsockerkontroll: Magnesium spelar en roll i regleringen av insulinkänsligheten och glukosmetabolismen i kroppen. Det kan bidra till att kontrollera blodsockernivåerna och minska risken för insulinresistens och typ 2-diabetes.
Sömnkvalitet: Magnesium är kopplat till regleringen av sömncykeln och produktionen av hormonet melatonin, som är viktigt för att reglera sömn och vakna cykler. Tillräckliga nivåer av magnesium kan främja djupare sömn och förbättrad sömnkvalitet.
Antiinflammatoriska egenskaper: Magnesium kan ha antiinflammatoriska effekter genom att minska produktionen av proinflammatoriska cytokiner och andra inflammationsmarkörer i kroppen. Detta kan bidra till att lindra symtom på inflammation och förbättra hälsan hos personer med inflammatoriska tillstånd.
Hormonell balans: Magnesium är involverat i regleringen av flera hormoner i kroppen, inklusive insulin, sköldkörtelhormoner och könshormoner. En balanserad nivå av magnesium kan stödja en hälsosam hormonell funktion och bidra till att upprätthålla reproduktiv hälsa och välbefinnande.
Immunförsvar: Magnesium är viktigt för immunsystemets funktion genom att stödja bildandet av antikroppar och aktiveringen av immunförsvarets celler. Det kan bidra till att främja en effektiv immunrespons och skydda kroppen mot infektioner och sjukdomar.

 
Magnesium för skelett, muskler och nervsystem
Magnesium är en mineral som bland annat bidrar till muskelaktivitet och proteinsyntes i kroppen. Dessutom bidrar mineralen till att stärka skelettet. Magnesium har en avslappnande effekt på muskelceller och nervsignaler och kan därför vara ett användbart tillskott vid till exempel kramper.

 
Varför hjälper magnesium vid kramper?
Kalcium och magnesium samspelar i kroppen för att få musklerna att fungera; kalcium har en sammandragande effekt på musklerna medan magnesium bidrar till att muskelcellerna slappnar av. De två mineralerna samspelar i kroppen för att se till att musklerna och skelettet håller sig i form. När för mycket kalcium lagras i cellerna leder det ofta till ryckningar och kramper. Eftersom magnesium motverkar denna avlagring kan magnesium tillskott, såsom vår Trippel Magnesium, hjälpa till att minska dessa muskelstörningar.

 
Kan magnesium motverka benskörhet?
Magnesium reglerar hur mycket kalcium som är i omlopp i benstommen. När det är en obalans av kalcium i förhållande till magnesium kan risken för osteoporos (benskörhet) öka. Du som är kvinna och har passerat klimakteriet är extra utsatt för benskörhet på grund av minskningen av östrogen i kroppen. Det är då extra viktigt att se till att få i sig tillräckligt med magnesium för att minska risken för osteoporos.

 
Har jag magnesiumbrist?
Många populära livsmedel såsom kaffe, socker och alkohol kräver magnesium för att brytas ned i kroppen. När vi dessutom äter en kost som är rik på kalcium, till exempel en med mycket mjölkprodukter, drivs magnesium snabbare ut ur kroppen. Det kan då vara bra att hålla ett extra öga på sitt magnesiumupptag för att säkerställa en frisk och balanserad kropp. Dessutom bör man vara extra noga om man lever en livsstil med mycket stresspåfrestningar eller håller på med intensiv och hård träning. Det är på grund av att magnesium används i större utsträckning för att utsöndra hormoner som kortisol och adrenalin. Kryp i benen och muskelkramper kan också vara tecken på magnesiumbrist.

 
Användning - Trippel Magnesium 60 kapslar
1–4 kapslar per dag. Daglig dos innehåller 94–375 mg magnesium, vilket motsvarar 25–100 % av rekommenderat dagligt intag.

 
Dosering & Näringsvärden - Trippel Magnesium 60 kapslar
1 kapsel, 1-4 gånger per dag.Näringsvärde per 1 kapsel
Mängd
DRI %


Magnesium
94 mg
25 
Ingredienser -Trippel Magnesium 60 kapslar
Magnesium (magnesiummalat, magnesiumbisglycinat, magnesiumtaurat).

Kapsel: Hydroxipropylmetylcellulosa.

 
Förvaring
Förvara torrt och mörkt, utom räckhåll för små barn.

 
Information - Trippel Magnesium 60 kapslar
Att komplettera sin kost med tillskott kan vara till nytta, men det är viktigt att komma ihåg att de inte bör ses som en ersättning för en varierad och näringsrik kost. Rekommenderade doser är satta av experter för att säkerställa att kroppen får tillräckligt med viktiga näringsämnen utan att överbelastas. Att överskrida dessa doser kan vara skadligt för hälsan.

En balanserad kost som inkluderar en mängd olika livsmedel från alla livsmedelsgrupper är nyckeln till att säkerställa att kroppen får alla nödvändiga näringsämnen den behöver för att fungera optimalt.

Kosttillskott kan fylla eventuella näringsmässiga luckor som uppstår på grund av en begränsad kost eller särskilda kostrestriktioner.
För vissa personer, som gravida kvinnor eller äldre vuxna, kan kosttillskott vara avgörande för att tillgodose ökade näringsbehov under specifika livsskeden.
Vid vissa medicinska tillstånd eller sjukdomar kan kroppens förmåga att absorbera eller använda vissa näringsämnen vara nedsatt, och kosttillskott kan hjälpa till att kompensera för detta.
För idrottare och personer med intensiva träningsregimer kan kosttillskott vara användbara för att stödja återhämtning och muskeluppbyggnad.
Kosttillskott med specifika näringsämnen, såsom vitamin D under vintermånaderna eller omega-3-fettsyror för hjärthälsa, kan vara särskilt fördelaktiga för vissa grupper eller under vissa omständigheter.

 

Tillsammans med en mångsidig kost är en hälsosam livsstil av stor betydelse för välmåendet. Det innefattar regelbunden fysisk aktivitet, tillräckligt med vila och sömn, hantering av stress och att undvika skadliga vanor som rökning och överdriven alkoholkonsumtion.

Genom att upprätthålla en balanserad kost och en hälsosam livsstil kan vi främja optimal hälsa och välbefinnande. Det är viktigt att vara medveten om att kosttillskott inte är en quick-fix-lösning utan bör ses som en del av en helhetssyn på hälsa.

Här hittar du du mer kosttillskott 

Trippel Magnesium 60 kapslar Pureness säljs direkt av Biohackbalance för snabb leverans.

Läs mer…