Trippel Järn 60 kapslar Pureness

229 kr
I lager    Sponsrad länk för Biohackbalance

Trippel Järn 60 kapslar Pureness
Trippel Järn 60 kapslar från Pureness är ett kraftfullt och mångsidigt järntillskott utan onödiga tillsatser och baserad på två högkvalitativa former av järn: järnbisglycinat och järnfumarat samt en tredje, unik komponent, nämligen laktoferrin.

Laktoferrin är ett glykoprotein som innehåller järn, förekommer naturligt i kroppen och som hjälper till med att transportera järn ut i kroppens system. Denna produkt innehåller även C-vitamin som ytterligare förbättrar järnupptaget.

På grund av sina högkvalitativa ingredienser är Trippel Järn skonsam mot magen och absorberas mycket väl. Den innehåller dessutom inga tillsatser eller fyllmedel.

Produkten är ej lämplig för personer med mjölkallergier eller för dig som är vegan.

 
Varför järn?
Järn bidrar till normal energiomsättning och minskad trötthet samt till normal bildning av röda blodkroppar. Järn är en viktig mineral som kroppen behöver för att fungera optimalt. Det spelar även en avgörande roll i produktionen av hemoglobin, som är det protein i röda blodkroppar som ansvarar för att transportera syre från lungorna till resten av kroppen. 

Här är några skäl till varför järn är viktigt och varför man kan behöva järntillskott i vardagen:

 

Syretransport: Järn är nödvändigt för att hemoglobinet ska kunna binda syre effektivt och transportera det genom blodet till kroppens vävnader och organ. Om kroppen har brist på järn kan det leda till trötthet och svaghet på grund av otillräcklig syretillförsel till cellerna.
Energiproduktion: Järn är också viktigt för kroppens energiproduktion. Det är en del av enzymerna som är inblandade i metabolismen av kolhydrater, fett och protein.
Immunfunktion: Järn spelar en roll i immunsystemets funktion genom att hjälpa till med tillverkningen av vita blodkroppar, som är avgörande för att bekämpa infektioner och sjukdomar.
Kognitiv funktion: Tillräckligt med järn är viktigt för normal kognitiv utveckling och funktion, särskilt hos barn och ungdomar.
Blodförlust: Personer som upplever kraftiga menstruationer, blodförlust efter kirurgi eller en olycka, eller personer med vissa sjukdomar som leder till blodförlust kan behöva extra järn för att kompensera för förlorat blod.
Graviditet: Under graviditet behöver kvinnan ökat järn för att stödja fostrets tillväxt och för att förhindra anemi hos både mor och barn.

 

Järnbrist är vanligt förekommande, särskilt hos kvinnor i fertil ålder, barn, tonåringar och äldre. Därför kan hälsoterapeuter eller läkare rekommendera järntillskott för personer som inte får tillräckligt med järn från sin kost eller som har en ökad efterfrågan på grund av livsstilsfaktorer eller medicinska tillstånd.

Det är viktigt att följa rekommendationer när det gäller att ta kosttillskott, eftersom för mycket järn kan vara skadligt för hälsan.

Järnnivåer i kroppen kan mätas genom blodprov genom hemoglobin- och ferritinnivåer. Det är alltid lämpligt att mäta dina järnnivåer innan du tar ett järntillskott, eftersom du inte ska äta för mycket järn.

 
Användning:
1-2 kapslar per dag. 

För bästa absorption tas Pureness Trippel Järn bäst på fastande mage. Du bör också undvika att ta kalciumtillskott och kaffe eller te samtidigt, eftersom de försämrar järnupptaget.

Trippel Järn 60 kapslar är ej lämplig för personer med mjölkallergier eller för dig som är vegan.

 
Dosering & Näringsvärden
1 tsk – 1 msk

 Näringsvärde per 1-2 kapslar
Mängd
DRI %


Järn
50-100 mg
357-714%


Laktoferrin
100-200 mg
ej fastställt


C-vitamin
80-160 mg
100-200 % 
Ingredienser - Trippel Järn 60 kapslar
Innehåll Trippel Järn 60 kapslar: Järnbisglycinat, laktoferrin (från mjölk), C-vitamin (L-askorbinsyra), järnfumarat.

Kapsel: Hydroxipropylmetylcellulosa.

 
Förvaring - Trippel Järn 60 kapslar
Torrt och mörkt, utom räckhåll för små barn.

 
Information
Att komplettera sin kost med tillskott kan vara till nytta, men det är viktigt att komma ihåg att de inte bör ses som en ersättning för en varierad och näringsrik kost. Rekommenderade doser är satta av experter för att säkerställa att kroppen får tillräckligt med viktiga näringsämnen utan att överbelastas. Att överskrida dessa doser kan vara skadligt för hälsan.

En balanserad kost som inkluderar en mängd olika livsmedel från alla livsmedelsgrupper är nyckeln till att säkerställa att kroppen får alla nödvändiga näringsämnen den behöver för att fungera optimalt.

Kosttillskott kan fylla eventuella näringsmässiga luckor som uppstår på grund av en begränsad kost eller särskilda kostrestriktioner.
För vissa personer, som gravida kvinnor eller äldre vuxna, kan kosttillskott vara avgörande för att tillgodose ökade näringsbehov under specifika livsskeden.
Vid vissa medicinska tillstånd eller sjukdomar kan kroppens förmåga att absorbera eller använda vissa näringsämnen vara nedsatt, och kosttillskott kan hjälpa till att kompensera för detta.
För idrottare och personer med intensiva träningsregimer kan kosttillskott vara användbara för att stödja återhämtning och muskeluppbyggnad.
Kosttillskott med specifika näringsämnen, såsom vitamin D under vintermånaderna eller omega-3-fettsyror för hjärthälsa, kan vara särskilt fördelaktiga för vissa grupper eller under vissa omständigheter.

 

Tillsammans med en mångsidig kost är en hälsosam livsstil av stor betydelse för välmåendet. Det innefattar regelbunden fysisk aktivitet, tillräckligt med vila och sömn, hantering av stress och att undvika skadliga vanor som rökning och överdriven alkoholkonsumtion.

Genom att upprätthålla en balanserad kost och en hälsosam livsstil kan vi främja optimal hälsa och välbefinnande. Det är viktigt att vara medveten om att kosttillskott inte är en quick-fix-lösning utan bör ses som en del av en helhetssyn på hälsa.

Trippel Järn 60 kapslar Pureness säljs direkt av Biohackbalance för snabb leverans.

Läs mer…