Omega 3 Algolja Holistic 60 Kapslar

289 kr
I lager    Sponsrad länk för Biohackbalance

Omega-3 är en essentiell fettsyra, vilket innebär att den är absolut nödvändig för våra kroppar men inte möjlig för kroppen att själv producera. Vi behöver därför se till att få i oss tillräckliga mängder via maten. I dagens moderna kost får vi oftast i oss för mycket omega-6 och för lite omega-3. Båda dessa fettsyror är essentiella och oerhört viktiga, men de måste vara i balans. Tyvärr är det vanligt med ett betydande överskott av omega-6.

Holistic Omega-3 algolja är en utmärkt vegansk källa till omega-3-fettsyrorna EPA och DHA. Denna olja utvinns från odling av mikroalgen Schizochytrium sp i rent vatten. Eftersom algen odlas under kontrollerade förhållanden i slutna behållare och renas, är den fri från föroreningar och miljögifter.

Fisk är väl känt som en viktig källa till omega-3, men alger är den primära källan. Detta eftersom fiskar faktiskt inte själva kan producera omega-3, utan får sitt omega-3 innehåll genom att äta mikroalger i havet.

En fördel med omega-3 från alger är att de har en mer neutral smak än fiskolja och är därför inte förknippad med klagomål kring fiskluktande andedräkt.

Holistic Omega-3 algolja innehåller en direkt form av omega-3-fettsyrorna EPA och DHA. Den är dessutom extra rik på DHA, som är särskilt viktig för hjärnan. Studier visar att DHA är viktigt för struktur och signalöverföring i hjärnan. Ett dagligt intag av 250 mg DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga.

Vi vet även att omega-3-fettsyrorna bidrar till hjärtats normala funktion. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Omega 3 Algolja Holistic 60 Kapslar säljs direkt av Biohackbalance för snabb leverans.

Läs mer…