MCT-olja Pureness - 250 ml

119 kr
I lager    Sponsrad länk för Biohackbalance

MCT-olja Pureness
MCT-olja Pureness är en högkvalitativ fraktionerad kokosolja med medellånga fettsyror. Namnet MCT är en förkortning för Medium Chain Triglycerides. MCT-olja är antiinflammatoriskt och antioxidant och just MCT-olja från kokos är populärt inom LCHF.

Ta gärna en tesked i kaffet på morgonen!

Vår MCT-olja innehåller 60% kaprylsyra (C8) och 40% kaprinsyra (C10). Den är smak-, lukt- och färglös och är därför mycket användbar i matlagning. Den tål upphettning, men rekommenderas ej till stekning.

 
Varför MCT-olja?
MCT-olja från kokosnöt är känt för sina potentiella hälsofördelar på grund av sin unika sammansättning av mellanlånga fettsyror.

Snabb energikälla: MCTs metaboliseras snabbt i levern och omvandlas till energi istället för att lagras som fett i kroppen. Detta gör MCT-olja till en utmärkt energikälla som kan öka uthållighet och förbättra träningsprestationen.
Viktminskning och fettförbränning: MCT-olja kan öka ämnesomsättningen och främja fettförbränning. Genom att konsumera MCT-olja kan man öka känslan av mättnad och minska kaloriintaget, vilket kan bidra till viktminskning.
Förbättrad kognitiv funktion: MCTs kan omvandlas till ketoner i levern, vilket kan ge en alternativ bränslekälla för hjärnan. Detta kan förbättra kognitiv funktion, minne och mental klarhet, särskilt för personer på en ketogen kost.
Hjärthälsa: MCT-olja kan bidra till att förbättra kolesterolprofilen genom att öka nivåerna av HDL (gott kolesterol) och minska nivåerna av LDL (dåligt kolesterol) i blodet. Detta kan minska risken för hjärtsjukdomar och förbättra hjärthälsan.
Antimikrobiella egenskaper: Laurinsyra, en av de viktigaste MCTs som finns i kokosnötolja, har starka antimikrobiella egenskaper som kan hjälpa till att bekämpa skadliga bakterier, virus och svampar i kroppen. Detta kan stödja immunförsvaret och främja en hälsosam tarmmiljö.
Blodsockerkontroll: MCT-olja kan hjälpa till att stabilisera blodsockernivåerna genom att förbättra insulinkänsligheten och minska risken för blodsockersvängningar, vilket kan vara fördelaktigt för personer med diabetes eller insulinresistens.

 
Användning - MCT-olja Pureness
Använd 1 tsk – 1 msk i vätska eller på sallad som en dressing.

 
Dosering & Näringsvärden - MCT-olja Pureness
1 tsk – 1 mskNäringsvärde per 100 g
Mängd


Energi
3708 kJ / 902 kcal


Fett
100 g


- varav mättat
95,6 g


Kolhydrater
0 g


- varav sockerarter
0 g


Protein
0 g


Salt
0 g 
Ingredienser
Fraktionerad kokosolja.

 
Förvaring
Förvaras i rumstemperatur, torrt och skyddad mot ljus.

 
Information
Det är viktigt att notera att MCT-olja bör konsumeras i måttliga mängder, eftersom överdriven användning kan orsaka magbesvär hos vissa.  MCT-olja erbjuder många hälsofördelar, men botar inte sjukdom och kan heller ej som enskild produkt bidra till en hälsosam livsstil. Det är nödvändigt att kombinera dess konsumtion med regelbunden fysisk aktivitet och en balanserad kost som innehåller näringsrika råvaror för att främja optimal hälsa och välbefinnande.

Fler produkter från Pureness hittar du här

MCT-olja Pureness - 250 ml säljs direkt av Biohackbalance för snabb leverans.

Läs mer…