Magnesium Holistic 90 Kapslar

169 kr
I lager    Sponsrad länk för Biohackbalance

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineraler som är involverat i fler än 300 enzymkontrollerade, metaboliska reaktioner. Magnesium är den fjärde rikligast förekommande mineralen i människokroppen och finns i alla celler. Det bidrar bland annat till att minska trötthet och utmattning, till nervsystemets normala funktion och till att bibehålla normal benstomme, muskelfunktion och energiomsättning. Av allt magnesium vi har i kroppen återfinns cirka 25 procent i muskelvävnad och cirka 60 procent i våra ben.

Holistic trippel magnesiumformulering - optimalt upptag

För att magnesium, liksom många andra mineraler, ska kunna tas upp från tarmen till blodet måste magnesiumföreningen kunna lösas upp så att det bildas fria magnesiumjoner i tarmen. Är det då en magnesiumförening som är hårt bunden kommer den inte kunna lösas upp och därmed inte tas upp så lätt. Magnesiumoxid, magnesiumhydroxid och magnesiumkarbonat är exempel på former av magnesium som är mycket svåra att lösa upp i fria joner vilket ofta leder till att man inte får någon magnesiumeffekt i kroppen trots att produkten innehåller mycket magnesium.
Exempel på magnesiumformer som är lättupptagliga är bland andra magnesiumlaktat, magnesiummalat och magnesiumcitrat. Magnesium som är bundet till dessa former släpper lätt från sin bärarmolekyl och blir då till en fri magnesiumjon som kan tas upp och utnyttjas av kroppen. Holistic Magnesium är särskilt utformad för att säkerställa maximal absorption i kroppen. De olika formerna arbetar dessutom synergistiskt för att optimera effekten.

Varför ska jag äta magnesium?

Vårt dagliga behov av magnesium ligger på 280 mg hos kvinnor och 350 mg hos män men vissa grupper som till exempel personer som tränar hårt, upplever hög stressnivå eller är äldre kan ha ett ökat behov. Magnesium är ett av de mineral som förbrukas först när vi stressar, och vår kropp behöver magnesium för att vi ska kunna återhämta oss psykiskt och fysiskt. Förutom fysisk eller känslomässig stress kan även intag av koffein, alkohol, vätskedrivande medel samt vissa läkemedel göra att vi tappar vissa mineraler, särskilt magnesium. Till skillnad från kalcium har magnesium ingen lagringsdepå i kroppen. Därför är det viktigt att fylla på dagligen. Magnesiumbrist kan visa sig på många sätt, såsom muskelkramper eller ryckningar, trötthet och dålig sömnkvalitet.

Fler fördelar med magnesium:

- bidrar till elektrolytbalansen
- bidrar till normal proteinsyntes
- bidrar till normal psykologisk funktion
- bidrar till att bibehålla normala tänder
- har en roll i celldelningsprocessen

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Magnesium Holistic 90 Kapslar säljs direkt av Biohackbalance för snabb leverans.

Läs mer…